DCK stævne Sydslesvig på Camping Mitte

Lørdag d. 8-10

Ankomst til camping Mitte vi var et lille hyggeligt selskab på 6 vogne.Vi havde standerhejsning kl 16 men Peder og Merete dem skulle vi lige vente på da de havde standeren med, de kom 1 minut før vi skal hejse flaget.Senere var der happy hour med egen drikkevarer.

Søndag d. 9-10

Vi kørte til Hedeby Vikingemuseum en tidligere middelalderby i Slesvig-Holsten med fokus på vikingetidens historie. Besøgte dannevirke museum er nordens største fæstningsanlæg. Det blev benyttet og udvidet fra jernalderen til middelalderen over et tidsrum på ca. 700 år.

Mandag d 10-10

Fridag

Tirsdag d. 11-10

Vi tog lørdagsprogrammet vi kørte til Friedrichstadt der besøgte vi modellbahn-Zauber derefter kørte vi til Friedrichstadt by hvor vi gik tur og så de flotte og nogle af dem lidt skæve huse.Derefter en tur til Ejderdæmningen der ligger ved mundingen af Ejderen i nærheden af byen Tønning i det sydvestlige sydslesvig. Formålet er landets beskyttelse mod stormfloder og regulering af vandstanden i EjderenFør oprettelsen af dæmningen påvirkede tidevandet Ejderens vandstand helt til Rendsborg.

Onsdag d 15-10

Kørte til Flensborg da vejret var godt og fordi de havde lovet regn de sidste dage i ugen.Vi parkeret langs havnen og gik op på gågaden og ned til Rote Strasse (tysk) på dansk (den røde gade ) en gade i det indre by, navnet har intet med farven rød at gøre. I gaden var der en del gallerier, spisesteder og en garnbutik som nogle af damerne skulle nærstudere.

Torsdag d 16-10

Fridag.

Fredag d 16-10

Besøgt Gottorp slot som er et museum med mere end 10 millioner fund fra menneskets historie gennem 80.000 år, ting der er fundet er eks. Nydambåden i Nydam mose.Museum for kunst præsenterer hvert år nationale og internationale kunstnere.

Lørdag d 17-10

Fridag

Søndag d 18-10

Vores hyggelige stævne uge er slut og flaget tages ned.

Valdemars mur
Hedeby Vikingemuseum
Modeljernbane
Dæmning
Model af Gottorp slot og omegn

Flere gallerier