Motion – mad -musik

 MMM træffet motion – mad -musik

løbende over 3 dage nemlig
21 – 22 – 23 august 2020

3 mænd som tovholdere, Rene, John og Martin

de 3 mænd var dog nødt til at have hjælp af de 3 fantastiske kvinder  Sara, Grethe og Mette uden det hele slet ikke kunne lade sig gøre, det var nemlig de 3 fantastiske kvinder som stod for hele arrangementet med madlavningen hvilket jeg kommer tilbage til.

Vi var ca 42 deltagere med på træffet som startede med den sædvanlige standerhejsning hvor Martin på vegne af stævneledelsen bød velkommen og gennemgik programmet for træffet, han kom ind på problemet med Covid-19 og forsamlings forbuddet som gjorde at vi ikke kunne bruge klubhuset til  koncerten lørdag aften, dette gjorde at man efter opfordring fra Rene havde henvendt sig til Skamstrup Kirke for at høre om vi kunne låne kirken hvilket var muligt, det kommer jeg også tilbage til.

Da standerhejsningen var overstået blev baren åbnet, John havde ansvaret for denne opgave, han styrede med sikker hånd under hele træffet, Sara, Grethe og Mette havde lavet sunde tapas/snaks bestående af vandmelon eller jordbær med ost, Hvilket jeg aldrig havde smagt før, jeg var lidt spændt på om de smagte godt, ja det gjorde de, og der blev næsten spist op, de sunde snaks passede fint til vand, rosevin, hvidvin, og øl.

Lørdag formiddag startede træffet for alvor med motion hvilket Rene stod, vi var blevet lovet at der ville være tale om en lettere form for motion som alle burde kunne magte, hvordan de øvrige deltagere havde det bagefter ved jeg ikke, men jeg er da blevet klar over der i min krop findes led og muskler jeg ikke anede jeg havde, og så sagde Rene sørme at det lille program som han gennemgik var kun en del af det normalt gennemgik med sine seniorer (syntes han sagde +70-er).

Efter motionen var det så tid til at begynde madlavningen, vi skulle lave flere fra Sara´s hjemstavn, retterne var mad som man laver i Afrika, men opskrifter er ikke de har i den verdensdel, så Sara havde brugt megen tid på at høre sit bagland hvad og hvor meget af hvad kommer man diverse retter, da først hun havde oplysninger gik hun i gang med teste sammensætningen af de enkelte retter, for at lave opskrifterne til os, således at vi bare kunne gå i gang med madlavningen, dog skal siges at af hensyn til undertegnede og andre af min slags havde Sara, Grethe og Mette veje og målt alt det op som vi skulle bruge, godt det samme, ellers havde vi nok stået der endnu.

Vi blev delt op i hold af 4, men skulle lave dobbelt portion af det hele, det betød at der virkelig blev lavet meget mad, vi skulle lave både forretter og hovedretter, der blev bagt forskellige former for brød og pandekager, jeg blev sat på hold med Marianne, Pia Skade og Kenny, Pia og jeg arbejdede tæt sammen, hun læste op af opskriftsamlingen og kom med de forskellige ingredienser som jeg puttede i gryderne, i fællesskab skar vi gulerødder, hvidløg alm. løg og mange andre sager. Pandekagerne vi bagte skulle bruges til at putte fyld i, så vi skar pandekagerne over i trekanter, trekanter som skulle foldes på en bestemt måde og”limes” i kan tro vi blev limet, Pia ”parterede” lam som blev svitses i en gryde hvor i der blev fyldt alverdens krydderier, vi fik kyllingestykker som også blev svitset i en gryde, i det hele taget blev der kogt, stegt og bagt til den store guldmedalje både ude på plænen og inde i udestuen lige indtil der kom en gevaldig regnbyge så trak alle ind i udestuen, da bygen forsvandt trak nogle ud på plænen igen.

Ca. kl. 1830 var al maden færdig og vi havde fællesspisning, klage over maden kunne vi af gode grunde ikke, da vi selv havde lavet den, men noget af det var stærkt, måske lige stærkt nok til mig, men havde Sara været forudseende, hun havde købt bananer til alle da disse tager topen af det stærke, så tak for det.

Alt mens vi svedte over gryderne sørgede John for at holde baren åben således at vi kunne købe diverse drikkevarer.

Om aftenen var der så arrangeret koncert med René Schmidt ( https://www.youtube.com/watch?v=DfmgeXHp6XI ) i Skamstrup Kirke hvor vi kom Skandinavien rundt i tekst og musik. René fortalte små historier om de enkelte sange som han sang, han fortalte samtidig lidt om sit samarbejde med forskellige danske kunstnere såsom Benny Hansen også kendt som Fede fra matador, koncerten blev afviklet meget stemningsfyldt og det blev en aften som jeg virkelig fik nydt.

Inden koncerten gik i gang takkede Martin Gitte, graveren i Skamstrup Kirke, for at vi måtte låne kirken og samtidig fortalte Martin at Gitte havde gjort ham opmærksom kalkmalerierne i kirken, som var temmelig specielle da man vist man kiggede grundig efter ville finde et vikingeskib i blandt kalkmalerierne, jeg bemærkede også at kirkens blyindfattede vinduer var utrolige flotte.

Søndag tid til at synge flaget ned, som det sig hør og bør blev der reklameret for de kommende stævner i kredsen, Vadehavsstævnet, Hobbystævnet (hvor mænd gerne må deltage), manøvrestævnet og arbejdsweekend, se mere på www.dck.dk stævnekalenderen, der blev ogå kort orienteret om kredsen forestående generalforsamling.

For dem som ikke skulle i løbet af søndagen var der stadig masser af mad og ikke at forglemme John havde stadig drikkevarer tilbage til dem som ikke skulle ud og køre.

Stor tak til Sara, Grete, Mette, René, John og Martin for et godt vel tilrettelagt og spændende stævne.

Flemming Bøgvad

Medlem 4787

Jeg kunne godt tænke mig at der ville være flere medlemmer af DCK Vest eller Øst gad skrive til vores hjemmeside samt Appendix

 

 

Flere gallerier